Елементи и съчетания на зодиите

Във вашата рождена карта са закодирани елементите, представляващи основните ви качества и темперамент, все "нещата" от които сте направени. Елементът на вашия Слънце знак със сигурност ще бъде една голяма част от същността ви, но той включва цялата карта – Луната, Асцендента и други планети – които разкриват цялата картина за вас.

Виждайки света по отношение на астрологическите елементите е една традиция, която датира от хиляди години при много култури. Елементите представляват основните принципи на живот и различните системи са очертани чрез тях по различни начини. Западната астрологията работи с четири елемента - огън, земя, въздух и вода - и всяка от дванадесетте знака на зодиака попада в една от тези категории.

Тъй като и четирите елемента са необходими, за да живеят балансирано, ние компенсираме с елементи, които ги няма в рождената ни дата. Как? Често сме привлечени от хора, на които силните им страни са нашите слаби.

Само чрез разбирането на един астрологически елемент може да научите много за един човек.

Огнените астрологически зодии: Овен, Лъв, Стрелец

Огъня традиционно се свързва с Духа - първичната сила на човека, душата. Той представлява желанието за живот. Не е случайно, че огнените знаци започват с Овен – той е олицетворение на лидерство, инициативност, смелост, самочувствие, жизненост, смелост и страст. Хората с огнен асцендент са склонни да бъде импулсивни, спонтанни, креативни и ентусиазирани. Като негативни качества имат прекомерно внимание за себеизразяване, егоизъм и фанатизъм.

Земните зодии: Телец, Дева, Козирог

Земните зодии са проявление на физическия свят. Тези хора са здраво стъпили на земята, те са производителите на зодиака, притежават таланта да превръщат мечтите в реалност. Положителните им качества са прагматизмът, издръжливост, амбиция. А негативните: материализъм, алчност, страх.

Въздушните астрологически зодии: Близнаци, Везни, Водолей

Въздух означава ум и комуникация. Тези хора са свръзката на зодиака – свързват хора, идеи и информация. Въздушните знаци са интелектуални, обективни, любопитни, социални, кооперативни и комуникативни. Те при спор са изключително обективни и неутрални. Като негативни черти, те са безпристрастни дори и при очевиден факт, нелогични.

Водните знаци: Рак, Скорпион, Риби

Водата представлява царството на емоциите и е може би най – малко разбрания елемент. Тези хора са изключително чувствителни към заобикалящата ги среда, водните знаци са във връзка не само със собствените си дълбоки чувства, но и с всички останали. Те са интуитивни, грижовни, състрадателни, изобретателни, творчески и с въображение личности. Те имат способността да абсорбират емоциите на другите хора и затова Водни хора имат нужда от време само за презареждане.

 
Таитянски хороскоп Може да научите нещо повече за себе си или за близките си, ако...
Какъв човек сте според часът на раждане. Част 2 В интервала 10 часа – 12 часа Много амбициозни хора, за които успехът е...
За астрологията Повечето от нас знаят малко за астрологията. Защо на астрологията ...

Още хороскопи

Реклама