Как действа хипнозата на безсънието

Как действа хипнозата на безсънието?
Уенди Мерон е талантлив хипнотерапевт, която предлага услугите си в Пенсилвания и от нейният сайт. Тя извлича от хипнозата тази информация, която й е нужна, за да ви помогне да преодолеете проблемите си със съня.

Хипнозата може да бъде много ефективно лечение за безсънието. Процесът е естествен релаксиращ и може да помогне на хората, имащи проблеми със съня да използват техните умствени процеси, за да ги активизират за сън. Ако някога сте имали неспокойни нощи, трябва да сте наясно, че умът ви е прекалено активен, за да заспите. Това е така, защото не сте в състояние да преминете преход между активно и спокойно състояние. Хипнозата може да ви помогне да постигнете този преход.

Когато сте в леглото и умът ви препуска през някакви мисли, той е в бета състояние. Целта е да той да премине в алфа състояние – будни, но отпуснати и готови да заспите. А това състояние води до желаното заспиване – тета състояние и петте фази на съня.  Хипнозата може да ви помогне да постигнете тази последователност.

Уенди казва: Аз бях една от многото хора, които не са имали представа, че хипнозата е била от доста голяма полза на човека. Тя  е подобна на медиативното състояние. Само, че вместо да прочиства умовете ни, тя върши полезни промени в тях.

Какви са различните нива на хипнозата?
Те са различни в зависимост от това какво искате да постигнете с нея. Общо взето най – практикуваните нива при хипнозата са леките нива – за спиране на цигарите, алкохола, за загуба на тегло и за лекуване на безсънието.

Каква роля играе въображението в хипнозата?
Въображението играе ключова роля в хипнозата. Изследванията показват, че  има част от нашето въображение, която не знае разликата между фантазия и реалност. Ние можем умишлено да използваме въображението на дълбоко ниво и достъп до нашето подсъзнание за положителна промяна.
За щастие хората не трябва да са добри във визуализацията, а да имат добро въображение.

Как действа хипнозата на безсънието

Как хипнозата действа, за да отстрани безсънието?
По сценарий, при който те могат да създадат пространство и комфорт в ума си, така че да могат да заспят лесно и без усилия.

От колко дълго се използва този подход?
Хората са използвали хипноза в продължение на хиляди години. Още през 2000 г. пр. Хр. е имало храмове специално за спане  в Египет, които са били използвани за лечебни дейности.

Какво да очакваме от процеса?
Очаква се положителен опит от хипнозата, с който ще се научат как да използват силата на въображението си, за да заспиват лесно.

Хипнозата не е панацея, но тя може да бъде чудесна природна помощ за съня. Но преди да пристъпите към нея трябва да посетите лекаря си, за да установи дали няма медицинско заболяване, което причинява безсънието.

 
Причините за лошият сън Като самият сън и причините за лошото му качество са загадка....
Какво всъщност става с нас докато спим? Известно ни е, че функциите в нашия организъм се забавят, тъй като към...
Колко дълго можеш да живееш без сън? Тялото ви се нуждае от сън, за да функционира правилно. Сънят е както...

Още хороскопи

Реклама