Редуцирайте мазнините и калориите в студеното време

Когато времето започва да застудява, хората често искат да си останат на топло и да се завият под одеялото пред телевизора. 
В това няма нищо лошо, но проблемът е, че традиционния комфорт трупа килограми и не се чувствате никак красиво и удобно.
Все повече се предпочитат топлите мазни ястия през студеното време пред студената храна през лятото, която е лека и никога не се чувствате преяли с нея. Това са инстинктите на организма за съхраняване на мазнини през зимата. Но разрешение има.

Ето и някои препоръки за алтернативи на мазнините храни, с които също ще се чувствате сита, а и няма да трупате килограми:

Вместо крем супа от пиле или картофени кнедли, помислете за зеленчукова супа. Тя може да бъде с повече зеленчуци, които са добри източници на фибри. А фибрите засищат и действат благоприятно на стомашно чревният тракт. Евтино, бързо и удобно за приготвяне в къщи.
Редуцирайте мазнините и калориите в студеното време Заменете тестените изделия от бяло брашно с такива от ръжено.

Включете много протеин в зимното си меню. Протеинът е важен, защото той помага за изграждане и възстановяване на мускули ви. Белтъка на яйцето, риба, пилета, пуйки и други постни меса са чудесен източник на протеин.
За загуба на тегло изберете протеин, който е с ниско съдържание на наситени мазнини. Рибата трябва да е приготвена на скара вместо пържена с галета. Птиците са по избор, като трябва да са само от бялото месо, и никога не се включват кожата или някаква панировка.
Говеждото месо съдържат по-малко от 10 процента  мазнини и е идеално за случая. Всичко от него – крехко печено, пържоли на скара, филе миньон и рибицата – е чудесен избор за протеиновата част от „студеното” ви меню.

Също можете да замените хранене с протеинов шейк. Две лъжички от протеина на прах съдържа около 30 грама протеин. За предпочитане е да поемате протеин на закуска и преди лягане, а ако тренирате и след фитнеса.

 
Диета с грейпфрути С помощта на тази диета според специалистите можете да отслабнете 3-4 ...
Тайните на отслабването Има доста идеи за отслабване, които имат определени методи. Но тези...
Индийска диета Тази диета няма да ви предложи хранителен план по часове, а списък с...

Реклама