Храни с нула калории

С храната е доста трудно, но когато се консумират така наречените храни с нула калории нещата стават по – лесни.  Някои от тях са проектирани да имат нула калории, а други, след усвояването им се получава калоричен дефицит.

Истината за тези храни
Водата е единствената хранителна съставка, която има нулева калоричност и е едно чудесно допълнение към вашата диета в най-различни начини. Килограм и половина вода винаги се препоръчва от диетолози към всякакъв вид диета и здравословен хранителен режим.

В допълнение към водата, експерти предлагат противоречиви мнения, че изкуствените подсладители са причина за здравословни проблеми и че те допринасят за затлъстяването. А някои изследвания показват, че диетичната сода може действително да допринесе за увеличаване на теглото.

Храни с нулева калоричност
Има няколко вида плодове и зеленчуци, които се срещат в природата, за които се казва, че въпреки, че имат някакви калории след като се консумират не се отчитат такива или те изчезват по време на усвояването им от организма.

Имайте предвид, че това важи само ако ги консумирате чисти без добавена захар, сол или дресинг:

Аспержи
Ябълка
Цвекло
Боровинки  
Броколи
Грейпфрут
Зелен Лимон
Морков
Манго
Карфиол
Портокал  
Целина
Ананас
Чили чушки
Малини
Краставица
Ягоди
Глухарче
Мандарина
Чесън
Зелен боб
Маруля
Лук
Папая
Репички
Спанак
Ряпа
Зелена тиквичка

Храни с нула калории

Яжте здравословно
Всеки път, когато решите да се подложите на диета, трябва да се консултирате с вашия лекар. По този начин можете да получите експертно мнение на базата на медицинските ви показатели.
Въпреки, че се опитвате да отслабнете, трябва да поддържате определен брой калории в храната си. Обикновено една нормална, здравословна диета се състои от около 1200 калории за една средна по големина жена и 1500 на ден за мъжете. А диета, която се състои от по малко калории ще постави здравето ви на риск. Така няма да получавате  достатъчно витамини, минерали и хранителни вещества.  

Общи Съвети при Диета
* Важно е да се движите. Най-малко по 30 минути на ден, всеки ден от седмицата.
* Яжте пет малки порции, вместо три по-големи такива. Така ускорявате метаболизма си.
* Намалете приема на мазнини. Опитайте се да ядете храни с ниско съдържание на наситени и транс мазнини.
* Яжте бавно. Дъвчете всяка хапка няколко пъти. И не правете нищо друго, когато се храните. Така ще сте съсредоточени само върху храната и ще изядете толкова колкото ви е нужно и нито грам повече.

 
Диета против целулит 1-И ДЕН След ставане от сън : чаша минерална вода със сока от един лимон....
15 правила за загуба на мазнини 1. Яжте по 4 – 5 пъти на ден по малко. Яденето често и по – малко ще...
Японска диета 2 По право можем да определим тази диета като една от най-модните бързи...

Реклама