Преди всичко трябва да се знае как е правилно да се изважда четката на спиралата от Миглите тубичката. За да не остава излишък от туш на власинките, тя се завива около оста, а след изваждането й, ако е необходимо излишъкът се изтрива в салфетка. Професионалните гримьори съветват оцветяването да започва от средата на клепача като спиралата се нанася отначало на външната половина, а после на вътрешната. Тя се нанася няколко пъти на тънки слоеве, за да не се слепват миглите. Отначало с хоризонтални движения се оцветява основата на миглите, а едва след това четката се прокарва по цялата им дължина до самите краища няколко пъти, без да се чака да изсъхнат. Особено внимание трябва да се обърне на миглите във външните ъгли на очите, като движенията са нагоре и встрани към слепоочието.

Това създава ефект на бадемовидни очи. Ако четчицата се задържи за няколко секунди в основата, се получава ефект на извити мигли. Ако миглите ви не са гъсти и пухкави, спиралата за обем се нанася като четката е разположена вертикално спрямо миглите и буквално всяка от тях се оцветява внимателно. Друг вариант е на чисти мигли да се нанесе прахообразна пудра и едва след това те да се покрият със спирала или специален прозрачен гел. Така ще се получат пухкави, леко слепени мигли в стил 60-те години. Късите и светли мигли трябва да се оцветяват с черен туш.
Цветен туш изглежда много добре на дълги, гъсти и естествено тъмни мигли. За специална грижа за миглите може да се използва безцветна спирала, съдържаща масла, глицерин, витамини, кератин, пантенол, протеин и други биологично активни вещества. Тя може да се нанася както под декоративната, така и самостоятелно. Тези, които имат дълги черни мигли, могат да използват безцветна спирала, за да ги "удебелят" и да им придадат красив блясък. Не се препоръчва да се спи с оцветени мигли. Преди сън спиралата трябва да се отстрани с тоалетно мляко или специално козметично средство, а кожата около очите да се намаже със специален крем.Извити нагоре мигли правят очите по-кръгли. Акцентираните в ъглите мигли, като разпънати към слепоочието, зрително стесняват очите и придават малко "хищно" изражение. Оцветените долни мигли зрително намаляват очите. Силно оцветените горни и долни мигли придават вид на наивна "кукла". Правите, стърчащи напред мигли, е по-добре да се завият нагоре с четчица или щипки – така очите ще изглеждат по-големи и изражението на лицето ще стане по-привлекателно. Ако харесвате по-естествения грим, оцветете само основата на миглите, без да докосвате краищата. Плътно оцветените гъсти, кичести мигли изглеждат доста изкуствено и са силен акцент в грима.

За по-дълги мигли
Спиралата за удължаване е течна, на полимерна основа. Засъхвайки, полимерите образуват на миглите тънък филм. Спиралата се нанася на два слоя, като между тях миглите се разресват. След това се оставят да изсъхнат и се добавя още един слой, само на външния ъгъл на очите. За удължаване се използва четка с редки власинки, което позволява спиралата да се нанесе по цялата дължина на миглите. Важно е четката да отдели миглите една от друга.

За по-обемни мигли
За да станат по-обемни миглите, се правят няколко зигзагообразни движения с гъста четчица в основата им, а след това и по цялата дължина. Космите на четчицата напомнят малки резервоари, съдържащи туш с копринени влакна и натурални восъци, които придават обем. Спиралата за увеличаване на обема на миглите е доста по-гъста, тъй като е направена на восъчна или парафинова основа. На миглите тя лежи на дебел слой и така се постига двоен и троен обем. Такъв е ефектът, но само отдалеч, разбира се, защото отблизо, в тройна "дреха" те изглеждат просто намалени. Ето защо такава спирала не е подходяща, ако искате да изглеждате по-естествени.

За по-дебели мигли
По-голямото количество спирала прави миглите по-дебели. Тук има две важни правила: задължително да се премахва излишъкът от туш от четчицата в промеждутъка между нанасянето на слоевете, а нанасянето на всеки следващ слой да става докато първият е още влажен. В противен случай миглите ще изглеждат като тел. Някои спирали съдържат микрогъби, напоени с оцветяващ гел. Когато се нанася спиралата, тези частички освобождават оцветител и се разширяват, удебелявайки миглите. Не трябва да докосвате миглите, докато не изсъхнат, за да не се слепят.

За по-секси мигли
На четката се събира повече туш и се нанася щедър слой. Провежда се няколко пъти по краищата на миглите напред-назад така, че да станат малко смачкани и остри.

За естествени мигли
Ако естественият цвят на миглите е светъл или златист, подходяща е кафява, а не черна спирала. Нанася се само един слой, след това излишъкът се обира от краищата на миглите с помощта на малкия пръст, докато миглите са още влажни.

За извити мигли
Извиваща спирала не съществува. Мигновен ефект на извити нагоре мигли се постига с помощта на летливи вещества: спиралата поизсъхва, свива се и миглите се стягат и извиват. Летливите вещества силно изсушават миглите, така че щипките за извиване са по-щадящи. Днес се произвеждат щипки от мека пластмаса и щипки за извиване на отделни мигли, даже щипки с подгряване, на принципа на терморолките за коса. Специалистите съветват късите мигли да се завиват с три щипвания в основата, а дългите – с три щипвания по дължината. Щипката не бива да се стиска много силно, иначе миглите ще бухнат нагоре неестествено като на кукла.

 
Ринопластиката. Да изваете носът си Ринопластиката или пластичната хирургия за носа, е процедура за ре...
Лавандуловото масло – терапия за косата Lavandula officinalis Chaix или Lavandula vera DC се извлича от развитите цветове,...
Изряден маникюр Трябва да се грижите за ноктите си по същият начин както за лицето си....

Реклама