Здравословно хранене

Диетите и схемите на диетолозите са изключително точно и сложно нещо, което изисква време, внимание, пари и отдаденост. Повечето хора ходят на работа, гледат деца и са доста заети с ежедневието си, че да отделят време и за диети.

Диетите са свързани с пари, а в днешно време никой няма средства за такива глезотии.

Но, може да се храните здравословно и евтино, стига да имате желание. Как?

  • Домашно сготвено. Забравете закусвалните, заведенията за бързо хранене и ресторантите. С тези пари, с които се храните навън можете спокойно и доста евтино да го направите и в къщи и то ще ядете не веднъж.
  • Пазарувайте веднъж седмично. Доказано е статистически, че ако пазарувате всеки ден половината от нещата ще са безполезни и за еднократна употреба и напълно нездравословни. Но, ако го правите веднъж седмично ще избегнете това.
  • Плодове и зеленчуци според сезона. Да, всеки обича да похапва диня през януари или ягоди през февруари. Но, това е лукс и в цената и във вкуса. Разумното е да се купуват плодове и зеленчуци според сезона, хем са евтини, хем са вкусни и без нитрати в тях.
  • Пазарувайте на пазар. Да, супермаркета е до вас и е на една крачка, но разнообразието е ограничено и цените са по – високи отколкото на пазара. Изборът на пазара е много по – голям от колкото в магазинчето до вас. Там вие сами можете да си избирате продуктите. А и една разходка винаги е добре за фигурата ви.
  • Консумирайте зеленчуци богати на желязо. Спанак, броколи, коприва, всички те с много полезни за здравето и за извайването на фигурата ви. Приготвят се лесно и много бързо.
  • Плодови салати. Ако ви се дояде сладко, направете си плодова салата, вместо сладолед или торта. Не, че има нещо лошо в това да си хапнете малко торта, но когато тя е налице в ежедневното ви меню става лошо хем за талията, хем за здравето ви. Ябълка, киви и банан са изключително вкусно и евтино десертче.

Спазвайте тези елементарни съвети само след няколко дни ще се почувствате по – здрав и жизнерадостен. Все пак здравословното хранене помага за подобрим нашето здраве и самочувствие, помага да изглеждаме по – добре и да се чувстваме така.

 
Аминокиселините Аминокиселините са структурни елементи на сложните тъканни белтъци....
Ниско захарна диета Диетата ви помага да: Избягвате празни калории, както повишавате...
Фибрите Фибрите, известни още като „влакна” или „нишки”, трябва да...

Реклама