Различни научни изследвания подробно разглеждаха действието на CLA в последните години, те доказаха, че CLA (свързана линолеична к-на) е в състояние да помогне за намаляване на мазнините и същевременно изграждане на мускулна маса.

Как действа CLA в детайли?
CLA е естествена мастна к-на. Тя може да ускорява разграждането на вече складирани телесни мазнини и да ги транспортира в кръвообращението, където тези мазнини се изгарят за получаване на енергия.
В допълнени към това CLA е способна да транспортира големи количества хранителни вещества до мускулните клетки.

Така може да се увеличи мускулната маса, при положение, че приемът и е съпроводен със силова тренировка.
Обобщавайки може да се каже, че CLA потиска способността на организма да складира мазнини като модифицира определени ензими в сложната обмяна на мазнините.

CLA-научни изследвания!
Скандинавският учен Ola Gudmundsen публикува едно научно изследване базирано върху CLA.

Според него тя помага по естествен начин за изгаряне на телесните мазнини. Тест-групата се е състояла от 60 човека- всички с наднормено тегло. По време на експеримента никой от тях не трябвало да бъде на диета. Те били разделени на 5 групи по случаен принцип, като едната получавала 9гр. плацебо / в случая зехтин /, а останалите съответно 1,7гр., 3,4гр, 5,1гр и 6,8гр. CLA дневно за период от 12седмици. Измервани били % на мазнини и мускулна маса в началото, по средата и в края на експеримента. Резултатът от изследването бил – значителни промени в групата приемаща CLA- средно2,2 lbs (1кг) за 12 седмици, като при това те нито спортували, нито спазвали някаква диета. Въпреки това загубата на тегло била изключително за сметка на мазнините.

Оформете тялото си истински:
В случай, че при прием CLA се стигне до увеличаване на теглото, то това вероятно се дължи на това , че спортувате. Причината: общото ви телесно състояние се променя- губите мазнини, но пък изграждате мускули и тъй като мускулната маса може да тежи повече в този случай се повишава общото тегло.

 
Видове упражнения за крака – Част 1 Бедрата Бедрото се състои от няколко големи и малки мускули,...
За ензимната недостатъчност Ензимна недостатъчност Недостигът на ензими или ензимната...
Лесна тренировъчна програма за начинаещи Тренира се три пъти в седмицата. ПОНЕДЕЛНИК 1. Корем - коремни преси 4...

Реклама