научна приказка за това защо мускулите не растат

Или научна приказка за това защо мускулите не растат.
Какво общо имат калориите с математиката ще попитат тези от вас, които недолюбваха математиката в училище. Е, новината за тях е лоша. Математиката и калориите имат нещо общо и то е това, за което всички влизаме в залата – големите мускули.

Вероятно не сте доволен от напредъка, не сте доволен от темповете, с които мускулите растат, или пък те вече изобщо са спрели да растат. Вероятно обвинявате тренировката, променяте я, но пак нещата не вървят.
СТОП. Време е да погледнете вашата диета. Както тягостно обясняваше Шон Рей: „Не мие трудно да тренирам 2 часа в залата, но да спазвам диета по цели месеци – е това може да ме убие.”. и действително оказва се, че не е лесно, особено когато тук работа има и математиката.

Всъщност когато говорим за хранене и хранителен план, могат да възникнат няколко проблема – неправилна информация за това, което ядете, или пък грешни сметки на калориите, които приемате. Най – трагичното нещо, което се случва – недостатъчно приемани калории.
Изследване сред трениращите показва, че по голямата част от тях приемат по – малко калории от необходимото. С тези калории те не могат да посрещнат енергийните нужди на тялото си по време на тренировка, което автоматично спира вашия прогрес. Така добрата работа в залата се оказва на празен ход.

Може да се каже, че масова мания сред трениращите е, че те ядат много и това ще развали фигурата им.
ОСНОВНА ГРЕШКА. В стремежа си да контролират приеманите калории, те често слизат под необходимото количество. Фобията от прекаленото ядене е самоубийствена. Връзката е проста – без калории няма енергия, и в този смисъл въглехидратите могат да се разглеждат като антикатаболици. Защото когато ядете малко въглехидрати, запасите на гликоген се изчерпват и организмът ви си набавя енергия, като аминокиселините в протеина се използват за синтез на гликоза. С две думи – чиста загуба на мускулна маса.
Какво е решението на този проблем. Да ядете повечко, ще кажете вие, и ще сбъркате. Нека не изпадаме в крайности – както обикновено златната среда е оптималният вариант. На помощ идва математиката. Ключът е в редовното записване на това, което ядете. Трябва правилна диета, за да промените тялото си. Пишете протеините, въглехидратите и калориите. За тази цел е необходимо да знаете какво точно ядете. Ако растежът ви спре, погледнете дневника и той ще ви подскаже много.
Но записването не е проста работа. Необходимо е да се чете и да се смята. Доста трениращи не знаят колко въглехидрати има в 100 гр. спагети. А те дори не знаят и как изглеждат 100 гр. спагети. Важно е да мерите точно храната си, прочетете основните неща, пресметнете и си записвайте. Диетата ви трябва да е точна наука, а не общи положения и свободни съчинения.

 
Какво е мускулната треска? Мускулна треска се нарича специфичната болка или дискомфорт, ...
Типовете тяло Вашата тренировка трябва да е съобразена с вашият вид тяло. Едно от...
Най - добрите упражнения за гръб Ще започнем от царя на упражненията за гръб, въпреки че доста хора...

Реклама