Detralex (Servier)

Лекарствени форми:

Действие:

Показания: -

- За лечение на функционалните прояви при хемороидални кризи.

- За лечение на циклични идиопатични отоци.

Странични ефекти:

Противопоказания:

Особености на приложение и дозировка:

Дневната доза на детралекс е 4 таблетки, разпределени в 2 приема по време на хранене. При хемороидални кризи се прилага по 6 дражета дневно.
През първите 3 месеца на бременността и по време на кърмене. Много рядко се наблюдават банални диспептични прояви и невровегетативни смещения, които не налагат прекъсване на лечението.
За лечение на функционална или органична хронична венозна и лимфна недостатъчност.
Detralex съдържа пречистена микронизирана флавоноидна субстанция, която се състои от 450 mg (90%) диосмин и 50 mg (10%) хесперидин. Препаратът има вазопротективно и венотонично действие. На ниво на микроциркулацията детралекс намалява чупливостта на капилярите, увеличава тяхната резистентност и намалява пермеабилитета на капилярната стена. Този ефект на препарата върху микроциркулацията се обяснява с действието му върху фибринолитичната система, което позволява да се възстанови равновесието между коагулацията и фибринолизата, да се намали деградацията на разтворимите мономери на фибрина и да се протектира ендотелният слой на капилярната стена. На ниво на вените и на венулите детралекс увеличава тонуса на стената, упражнява антистазно действие и увеличава скоростта на венозната циркулация. При експериментални проучвания е установено, че Detralex потиска синтезата на свободни радикали, които играят много важна роля в патогенезата на ендотелните поражения и отока при възпалителния процес. Това действие на Detralex обяснява неговите съдозащитни свойства. Клиничните проучвания при условия на двойно сляп опит потвърдиха терапевтичната активност на препарата при лечението на органичната и функционалната хронична венозна недостатъчност на долните крайници. Има бърза ентерална резорбция и максимална серумна концентрация се получава след 1 – 2 h. Излъчва се предимно с фекалиите.
Drag. x 500 mg.
 

Реклама